Vstup pouze pro odborníky

Vstupujete na stránky, které jsou určeny odborníkům ve smyslu § 2a zákona č. 40/1995 Sb., o regulaci reklamy, v platném znění. Prohlašuji, že jsem se seznámil/a s definicí odborník dle § 2a zákona č. 40/1995 Sb. a že jsem odborníkem ve smyslu této definice. Potvrzuji, že jsem se seznámil s riziky, jimž se jiná osoba než odborník, vystavuje, pokud vstoupí na stránky určené převážně pro odborníky.

Doporučení pro nutriční péči v onkologii

Pracovní skupina nutriční péče v onkologii (PSNPO) vytvořila a sestavila v roce 2018 brožuru „Doporučení pro nutriční péči v onkologii“. Tato brožura je kompaktním a praktickým průvodcem, který v osmnácti kapitolách přehledným způsobem sumarizuje klíčová témata ve vztahu k výživě onkologických pacientů. Jednotlivá témata vytvořil mezioborový panel odborníků PSNPO. 

Brožura obsahuje jak obecné kapitoly, které se věnují diagnostice malnutrice a možnostem enterální a parenterální podpory, tak i speciální kapitoly, které navrhují konkrétní možnosti nutriční podpory pro různé typy malignit. Brožura může být v budoucnu rozšířena o nové kapitoly. Jako partneři, kteří podpořili vznik brožury doufáme, že informace, které jsou v tomto materiálu stručně shrnuty, přispějí k lepšímu porozumění nutriční problematiky a stanou se užitečným nástrojem v každodenní klinické praxi.

 

 

 

Ke stažení
PDF
Doporučení pro nutriční péči v onkologii6.27 MB
Odběr novinek Nutricia Odběr novinek

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů.

Napište nám