Vstupujete na stránky, které jsou určeny odborníkům ve smyslu § 2a zákona č. 40/1995 Sb., o regulaci reklamy, v platném znění. Prohlašuji, že jsem se seznámil/a s definicí odborník dle § 2a zákona č. 40/1995 Sb. a že jsem odborníkem ve smyslu této definice. Potvrzuji, že jsem se seznámil s riziky, jimž se jiná osoba než odborník, vystavuje, pokud vstoupí na stránky určené převážně pro odborníky.
Nutrison PlantBased 2 kcal HP Multi Fibre
První rostlinná vysokoproteinová a vysokoenergetická sondová výživa s vlákninou1
NUTRIČNĚ KOMPLETNÍ SONDOVÁ VÝŽIVA S VYSOKOU ENERGETICKOU DENZITOU A VYSOKÝM OBSAHEM PROTEINŮ
![]() |
REÁLNÉ ZKUŠENOSTI S PRODUKTEM - ACBS TRIAL UK:¹² (41 dospělých pacientů v domácí péči, 28denní sledování)
|
SKUPINY PACIENTŮ VYŽADUJÍCÍ VYSOKOPROTEINOVOU VÝŽIVU
Denní dávka výživy pro dosažení nutričních cílů 2x 500 ml OpTri bottle = 2000 kcal energie, 100 g proteinu
KVALITA PROTEINU
Robustní klinická evidence ukazuje, že sójový a hrachový protein mají srovnatelnou funkcionalitu/vliv na hmotnost, svalovou hmotu a svalové funkce jako syrovátkový protein a kasein. 21-47 Použitý proteinový mix splňuje aminokyselinový referenční profil doporučený FAO 2013 pro dospělé a má PDCAAS (Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score) na hodnotě 1.48-50 PDCAAS je metoda pro hodnocení kvality proteinu, která je uznávána FAO a WHO.
NUTRISON PLANTBASED 2 KCAL HP MULTI FIBRE
![]() ![]() |
![]() |
Reference: 1. https://www.sukl.cz/sukl/seznam-cen-a-uhrad-lp-pzlu-k-1-3-2025. 2. Silk, et al. Clin Nutr 2001; 20:49-58. 3. Guimber, et al. Br J Nutr. 2010 Nov; 104(10):1514–1522. 4. Schneider, et al. Clin Nutr 2006; 25:82.90. 5. Kato, et al. Food Nutr Sci. 2012; 3:1547–1552. 6. Wierdsma, et al. Ned Tijdschr Diësten 2001; 56:243–247. 7. Trier, et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr. 1999; 28(5):595. 8. Fenton, et al. Prostaglandins Leukot Essent Fatty Acids. 2013 Nov-Dec; 89(6): 379–390. 9. Torrejon, et al. Prostaglandins Leukot Essent Fatty Acids. 2007 Nov-Dec; 77(5-6):319-326. 10. Berger, et al. Clin Nutr. 2022 Jun; 41(6):1357-1424. 11. Vaisman, et al. Clin Nutr. 2006 Dec; 25(6):897-905 12. Gri_en, et al. Clin Nutr ESPEN. VOLUME 58, P732-733, DECEMBER 2023 13. Anker et al. Clin Nutr. 2006 Apr; 25(2):311-318. 14. Doley. Nutrients. 2022 May 24; 14(11):2180. 15. De Waele, et al. Clin Nutr. 2021 May; 40(5):2958-2973. 16. Frankenfield, et al. Nutrition 2012 Sep; 28(9):906-911 17. Klempír, et al. Cesk Slov Neurol N. 2020; 83/116(6): 667-673. 18. Preiser, et al. Crit Care. 2021 Dec 14; 25(1):424. 19. Weimann, et al. Clin Nutr. 2017 Jun; 6(3):623-650. 20. Arends, et al. Clin Nutr. 2017 Feb; 36(1):11-48. 21. Hevia-Larraín, et al. Sports Medicine. 2021; 51:1317-1330. 22. Lynch, et al. Int J Environ Res Public Health. 2020; 17(11):3871. 23. Banaszek, et al. Sports (Basel). 2019 Jan 4; 7(1):12. 24. Reidy, et al. Med Sci Sports Exerc. 2017; 49(6):1197. 25. Babault, et al. J Int Soc Sports Nutr. 2015; 12:1-9. 26. Berger, et al. Nutr Res. 2014; 34(1):66-73. 27. Moeller, et al. Menopause. 2003; 10(4):322-331. 28. Kjølbæk, et al. Am J Clin Nutr. 2017; 106(2):684-697. 29. Vupadhyayula, et al. Menopause. 2009; 16(2):320-328. 30. Kok, et al. Maturitas. 2005; 52(2):102-110. 31. Mobley, et al. Nutrients. 2017; 9(9):972. 32. Li, et al. J Acad Nutr Diet. 2021; 121(6):1035-1048. 33. Liu, et al. Int J Obes. 2010; 34(2):309-318. 34. Roschel, et al. Clin Nutr. 2021; 40(8):4849-4858. 35. Volek, et al. J Am Coll Nutr. 2013; 32(2):122-135. 36. Hartman, et al. AJCN. 2007 Aug;86(2):373-381. 37. Candow, et al. Int J Sport Nutr Exerc Metab. 2006 Jun; 16(3):233-244. 38. Kalman, et al. J Int Soc Sports Nutr. 2007 Jul 23:4:4. 39. Thomson, et al. Clin Nutr. 2016 Dec; 35(6):1573-1574. 40. Maltais, et al. J Strength Cond Res. 2016 Jun; 30(6):1680-1687. 41. Sites, et al. Fertil Steril. 2007; 88(6):1609-1617. 42. Anderson, et al. Metabolism. 2007; 56(2):280-288. 43. Denysschen, et al. J Int Soc Sports Nutr. 2009 Mar; 11:6:8. 44. Baer, et al. J Nutr. 2011; 141(8):1489-1494. 45. Lukaszuk, et al. J Am Diet Assoc. 2007; 107(10):1811-1814. 46. Christie, et al. Am J Obstet Gynecol. 2010; 203(2):153-e1. 47. Hector, et al. J Nutr. 2015; 145(2):246-252. 48. Rutherfurd, et al. J Nutr. 2015 Feb; 145(2):372-379. 49. Yang, et al. Agro Food Ind Hi Tech. 2012; 23:8-10. 50. Dietary protein quality evaluation in human nutrition. Report of an FAQ Expert Consultation. FAO Food Nutr Pap. 2013; 92:1-66.
Nutrison PlantBased 2kcal HP Multi Fibre je potravina pro zvláštní lékarské úcely. Pro rízenou dietní výživu pri podvýžive související s nemocí u pacientu se zvýšenou potrebou energie a bílkovin a/nebo omezeným príjmem tekutin. Urceno k užívání pod dohledem lékare. Materiál je urcen pouze pro odbornou verejnost – není urcen pro pacienty nebo širokou verejnost.
Zde máte možnost přizpůsobit soubory cookie podle kategorií, v souladu s vlastními preferencemi.
Jedná se o technické soubory, které jsou nezbytné ke správnému chování našich webových stránek a všech jejich funkcí. Používají se mimo jiné k ukládání produktů v nákupním košíku, zobrazování produktů na přání, ovládání filtrů, osobního nastavení a také nastavení souhlasu s uživáním cookies. Pro tyto cookies není zapotřebí Váš souhlas a není možné jej ani odebrat.
Tyto cookies nám umožňují měřit výkonnost našich webových stránek a našich online kampaní. S jejich pomocí zjišťujeme počet návštěv, zdroj návštěv a další parametry. Shromážděné údaje zjišťujeme v agregované podobě, která nám neumožňuje údaje dohledat ke konkrétnímu uživateli. Pokud tyto cookies deaktivujete, nebudeme moci analyzovat výkonnost našich webových stránek a optimalizovat je pro co nejsnažší užívání.
Tyto cookies nám umožňují lépe cílit a vyhodnocovat marketingové kampaně.